Tratamentul de albire al dintilor la domiciliu

  1. Modificarile de culoare ale dintilor (albireaAlbire dentara propriu-zisa) sunt de diferite grade, variabile de la o persoana la alta. Succesul tratamentului este inregistrat in peste 90% din cazuri (Haywood 2000, Leonard 2000).
  2. Albirea dintilor se pastreaza, in urma tratamentului, o perioada de 1-3 ani, iar in unele cazuri ea poate ramane definitiva.
  1. Dupa tratament, la un anumit interval de timp (6 luni – 1 an), culoarea dintilor se poate schimba inspre nuanta dinaintea tratamentului. In aceste cazuri se recomanda o noua aplicare a produsului de albire.
  1. Diferitele restaurari dentare („plombele”, „lucrarile”: coroane, punti) nu isi schimba culoarea in cursul tratamentului, iar in cazul in care devin deranjante estetic, ele vor trebui înlocuite.
  1. Pe timpul  purtarii gutierii nu se va manca, bea, clati sau fuma !
  1. Pe perioada tratamentului de albire se vor evita: consumul de citrice si bauturi acide, ceai negru, cafea, cola, vin rosu, fumatul !
  1. Efecte secundare:
  • Sensibilitatea dentara usoara sau medie, care dispare la sfarsitul tratamentului. Daca aceasta persista se pot face aplicatii de preparate cu fluor.
  • Jena, iritatii sau usturimi gingivale. Acestea sunt datorate substantei de albire care reflueaza din gutiera pe gingie, atunci cand e aplicata in cantitate mare. In aceste cazuri, dupa aplicarea gutierei pe dinti, substanta se va indeparta de pe gingie cu un material moale (de ex. betisor de vata).
  • Rar, pot apare probleme gastrice in urma înghitirii materialului de albire. Si in acest caz se recomanda utilizarea unei cantitati moderate de substanta. In nici un caz nu se umple gutiera cu substanta de albire !

You May Also Like

----
Phone icon
Programeaza acum!
WhatsApp icon
----